12.08.2009 г., 12:05 ч.

За сърцето ти слугиня 

  Поезия » Друга
475 0 4

Докосвам тишината

с пръсти от коприна.

Виждам в тъмнината

искрящото ти име.

Черен като дявол,

кълнеш ме да съм твоя,

а отдалечаваш се от мен

всеки път, щом те моля.

 

Вкусвам вятъра.

Вкусът му сив и блед

изгаря езика ми

и в гърлото ми пари.

Самотата е поток,

шумно ме залива

и в сълзите си токсични

пак се давя.

 

Заключена в сърцето ти -

в най-тъжната и мрачна стая,

рисувам по стените и

колко много искам да те мразя.

 

Завинаги твоя,

ще съм живота ти неверен.

Ще пия твоята отрова,

ще дишам въздуха ти черен.

 

И свободата ми невинна

ще умре дълбоко в теб.

За сърцето ти слугиня,

ще бъда твоя век след век.

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??