28.08.2013 г., 21:18 ч.

За тайните 

  Поезия
745 0 3

Заключих в сърцето си мъничка тайна -

така, да я пазя от лоши очи.

Тя беше тъй крехка, прозрачно-нехайна,

беззъба, безвредна, безгласна почти.

 

Минаваха дните, а тайната спеше

с невинния сън на невръстно дете.

И само от време на време шептеше,

че моя ще бъде години наред.

 

Повярвах ù. Даже почти я забравих.

Но малката тайна порасна и виж

как моят подслон изведнъж отесня ù -

затърси ключалки, затърси врати.

 

Гласът ù набъбна в ушите ми сякаш

затворила бях вътре цял водопад.

Не искаше мен за единствен слушател,

а търсеше публика – целия свят.

 

И вече не смея очи да повдигна.

Погледна ли някого – тя е навън.

Дори не си прави труда да намига -

направо изскача със трясък и гръм.

 

Приятели, даже познати далечни,

набързо ми лепнаха нов етикет:

не съм вече мило, засмяно човече,

а най-ненадежден, потаен субект.

 

Сменихме местата си с моята тайна -

затворникът аз съм, а тя е навън.

Дали не сте чули и вие случайно

гласа ù? Или е било само сън…

© Рая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!!!
    Поздрави!!!
  • Колкото и да са малки затворниците, затворът в крайна сметка им отеснява.
    Отнеми и зъбите на тази тайна и тя ще спре да хапе, вземи и оръжието обратно и ще спре да бъде надзирател в затвор.
    После, след като я обезсилиш, пусни я иначе ще се сдобие с тигрови зъби и бронебойни патрони.
Предложения
: ??:??