Реших да ти напиша стих –
поставих го на птицата в крилете,
една усмивка нежна му приших,
изпратих го по вятъра в небето!
При теб ще дойде някой ден,
превърнал се във дъжд или пък в цвете,
ще бъде малък и обикновен,
роден от дълбините на сърцето!
Една сълза отрони се сама
и се изгуби някъде из редовете!
Ако я видиш, запази я от студа,
като искрица мъничка да свети!
© Руми Всички права запазени
Зарадвахте ме!