1.06.2011 г., 17:26 ч.

За теб 

  Поезия » Любовна
1983 5 26

Ако бях бързoструйна вода,

запреливала, тебе да търси,

снеговете ти щях да крада

и да роня, поройна, брега си,

да удавя в гнева на вълнá,

от рушителна страст устремена,

всеки брод: няма как да склоня

даже мост да премине над мене...

Тъмен пролом в планинската гръд

бих изровила – пряко в скалите,

сякаш дялам в сърцето ти път,

а достигам до теб лековита...

И по залеза, в мен очертан,

тънък фьон покрай теб да пропусна,

та за кратко загубили свян,

да разтворят цветчетата устни –

нежно ехо от полъха тих:

да отрониш сълза петолистна...

 

Аз съм – твоята мисъл във стих –

приеми ме, не ме пренаписвай!

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??