Сълза отронвам в нощта,
сълза едничка,
за тебе, мамо,
сълза на твойто рамо.
И знам, че колкото и тъжна
аз да бъда,
само теб
за мен ще те боли.
И ти единствена за мен
ще страдаш.
И ти единствена за мен
ще плачеш.
И само ти
ще върнеш моята усмивка.
И само ти
ще дариш с майчина милувка.
И знай, мамо,
че и теб, когато те боли
аз плача с тебе, скъпа мамо,
защото много ме боли.
Защото твоите сълзи,
когато видя,
сякаш в сърцето
пробождат ме стрели.
И плаче, и ридае
то със мене
за тебе,
майчиице една.
© Мария Всички права запазени