Признавам си… че съм платен поет:
от Сорос взимам хубава заплата!
Той… с долари ми плаща всеки ред,
против Русия и срещу войната.
В Бахамите, аз имам срочен влог,
и всеки ден там в сметката ми влиза
валутата от Ню Йорк и БанкОк.
Натрупва се - във картата ми Виза!
За пенсия… събирам днес пари.
Не ги броя… навярно са милиони!
Спестявам за купони със жени,
за памперси и скъпо, черно Джони!
За туй аз пиша… Няма да се спра!
Ще плюя по съветските гадини.
Не пращащи - в проклетата война,
децата си и близките роднини.
Юри Йовев
Май 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени