15.06.2012 г., 10:42 ч.

За тъгата 

  Поезия
640 0 1

Изгубих илюзиите,

не остана нито една.

И в мен настани се

досадна стара тъга.

 

Приспивам я вечер,

в съня я забравям.

Но пак се събужда,

щом очите отварям.

 

Цял ден ме следва

и пуши цигари.

Нощем въздиша

по блянове стари.

 

А навънка е лято,

макове цъфтят.

С пламъци червени

любовта зоват…

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обичай живота,
    излизай на "лов",
    тъга са лекува
    само с нова любов ...
Предложения
: ??:??