От римска коварност с постъпки греховни,
за власт и царуване с жажда за мъст,
в ръцете държаха пирони отровни,
разпънаха светъл месия на кръст.
Колко ли много пророци сънуваха,
спасителят наший на всеки народ,
слепите виждаха - глухите чуваха,
куците прохождаха с новий живот.
Но времето плачеше в своето его,
небето в сълзи бе засвирило блус,
плакаха всичките вярващи в него,
когато на кръста видяха Исус.
На другия ден той обаче възкръстна,
възнесе се в сините там небеса,
сред хората негови радост разпръсна,
когато разбраха за тази новина.
© Иван Бодуров Всички права запазени