15.01.2008 г., 22:31 ч.

За вярата и хората 

  Поезия
838 0 11
 

 

 

Не ме разбирай грешно,

не отричам вярата и Бога.

Съмнявам се във себе си -

в себе си и в хората.

Приведени на две от грижи, грехове

пълзят под старата икона.

Обхванати от религиозни страхове,

защото нарушили са на Книгата закона.

 

Оплюта, изпотена от безспирна вяра,

лежи, използвана в неискрен храм.

Зацапана, изплакана икона,

пропита с хорски егоизъм, срам.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??