Знаем баснята известна, дето заекът страхлив
бил така обезверен и отчаян, че е жив,
затова, че от уплаха все трепери и се крие,
че решил да се удави. Ала помните ли вие?
До реката доближил и уплашил баба Жаба!
Осъзнал, че и от него тя е по-страхлива, слаба.
И решил да поживее, да не страда за това,
че е боязлив и бяга, и се крие от света...
Аз до неговия извод днес достигнах. Просто знам:
да живееш е подарък и не малък, а голям,
и дори да се боим, просто трябва да се борим,
че животът е борба, както и да си говорим...
© Мария Борисова Всички права запазени