3.12.2018 г., 10:02 ч.

ЗАБЛУДА 

  Поезия
488 0 0

Докосваш се до Божието слово, 

да следваш него се стремиш, 

но натежва, сякаш е олово, 

кривваш и току се провиниш.

 

Не смей в Бога, нивга да се вричаш.

Дори в човек недей да се кълнеш, 

недей и ако силно го обичаш. 

Причината, току ще разбереш. 

 

Илюзията с светлото начало

след пътя ти осеян с добрини, 

все има някой, нещо загрубяло

в теб, току погледнат отстрани. 

 

Пърхащ с криле на пеперуда 

крехки, като земния ти път. 

Ще си безсмъртен, знаеш ли заблуда е. 

Заблуда е и пътят без грехът. 

 

© Мария Божкова Всички права запазени

01.12.2018год.

МаЖор 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??