21.01.2006 г., 14:10 ч.

Заблуждение 

  Поезия
686 0 1
Когато технологиите крачат-
гигантски зверове в объркан свят
уплашени до смърт бедняци плачат,
че покрив нямат и ще продадат
душите си за купа боб и вярност
към кучета със виртуален цвят-
творенията на човек от мрака,
за който плаща цял един живот.
Смирение продал за алчна гордост-
трепери сапиенса от възторг
пред своите измислени животи-
модели на смъртта във образ нов.
Суетна слава...В тинята заровил
главата си, претърсва своя свят
за истина. Със цвят на болна пролет,
посреща го измислицата пак.
А в мрака светлината го огрява
и чака милостиво да прозре,
че свинска кожа даже със позлата
квичи си със гласеца на прасе.

© Милена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много актуално. Идеята се подсилва от точния изказ. Поздравления
Предложения
: ??:??