16.04.2013 г., 22:34 ч.

Забрави ли ме? 

  Поезия » Любовна
1959 2 9

Забрави ли ме? Или ме намираш

все още във шума по тротоарите,

в онези тъмни сенки под очите ти,

в онази тишина пред огледалото?

В ръцете ти, превърнали ме в рана,

в онези думи, никога неказани,

в това, което никога не стана

и няма шанс дори да се намразим?

Забрави ли ме? Свърши ли се вече

с онези неразумни обещания,

с онази близост, днес така далечна,

която ме превръщаше във мания?

Която ме превръщаше в магия,

която ти поставяше крила,

с онази близост, правеща ни "ние",

с онази наша мъничка лъжа?

Забрави ли сълзите ми и болката?

Забрави ли, че бях безумно права?

Изглеждаш ми щастлив, че си свободен.

А аз защо не мога да забравя?

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??