16.11.2017 г., 19:28 ч.

Забравих ли, да те целуна? 

  Поезия » Акростихове
694 3 14

Забравих ли? 

Аз, която цяла в паяжини 

бранех нашите мечти, 

ръсих сол в пресни рани. 

Аз да плача, 

вместо ти!

Изсушавах мокри сълзи -

хорски клюки, 

 

лъжех себе си дори

и сега забравих, 

 

да целуна побелелите коси. 

А небето -

 

то защо се смее? 

Есен е. Трябва да вали. 

 

Цялото е посинено, 

едното му око кърви. 

Лудее заразено от нашите беди. 

Уморено, вечер ще заспи. 

Не заспивай ти без мен, 

аз целувам много нежно! 

 

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??