2.06.2011 г., 14:13 ч.

Забравихме 

  Поезия » Гражданска
409 1 1

 

 

В лудешка надпревара със века,

забравихме неща обикновени:

да поздравим,

да подадем ръка,

да бъдем искрени и откровени.

 

Изчезнаха идилиите днес,

забравихме добрите стари нрави.

Дори е рядък,

непривичен жест,

ако услуга някой ти направи...

 

Къде си, рицарю на Сервантес,

със смешна и наивна нетактичност?...

И Санчо стана дързък

и без чест,

с неимоверна алчност и практичност...

 

Върни се, мой любими Дон Кихот!

И нека бъда твоя Дулцинея!

О! Загрубява нашият

живот!

А искам аз за нежност пак да пея!

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??