21.10.2008 г., 8:16 ч.

Зад вратата... 

  Поезия
711 0 15

                                                             "... просто птица ми мина път..."

                                                                            песен

 

Зад вратата

във ъгъла

ли си скрил

две крила,

приятелю земен?

(пресметливо и...)

Мъдро.

Чувал си,

че понякога

умалява земята.

(може на теб

да се случи)

Макар че...

(къде ти...)

Не е разумно!

Ще разбереш ли...

щом сутринта

се събудиш

на облак?

В сърцето ти -

пътеки зелени

от очите ми.

/защото си ме

научил.../

За неземни убежища

не ти трябват

крила...

Просто

трябва

да

ти

се

случи...

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??