17.12.2023 г., 9:21 ч.

Задачи 

  Поезия » Свободен стих
180 1 0

Задачи

 

Задачите, задачата съдбовно

Е явление.

Съдбата пътища чертае.

И мисълта - тя съдбата

Бори - и променя леко.

Но и мисълта задачи определя.

Леко-нежно мисълта влияе на

Съдбата.

 

Не бива да се бяга от съдба-задачи.

Изпълнѝ, направи съдбата що желае.

Там е твойта слава.

Работѝ във своята градина.

Използвай пътищата на съдбата.

 

Те път ти дават на земята.

Не искаш нещо да направиш.

Дай си време и мисли.

Но - ха сега де - безисходицата 

дошла е.

 

Разкъсай кордона - прескочѝ

Оградата на тази клопка.

 

Волята ще ти помогне.

Войн стани, деятел и герой.

Влез в студената вода.

Временно е тя явление -

Изпълнѝ задачата.

Доволен ти ще станеш.

 

Когато в безисходица попаднеш

Мисълта ще ти намери "камък".

Камъкът - надежда. 

Краката - да ходят те обичат.

Ръцете - да пипат и да галят, 

Да работят.

 

Погледът - да гледа трябва неограничено.

Във посоки всички .

Слънцето и светлината път ще ти

Явят.

Прославяй мимоходом боговете. Пей.

Философия добра е най- за живот

Щастлив - подчинение-приемането

На Съдбата.

Изпълняване това що иска тя.

 

Книга отвори във безисходица и

Колебание.

Ред един и два ти прочети.

Време дай си, на разходка отиди.

Мислѝ - не бой се.

Щом мисли-чувства имаш,

Живееш ти.

 

Учен си - изследвай.

С ръцете правиш нещо - майсторство

Постигай.

Болна майка стара имаш -

Гледай я, помагай.

С вода студена сутрин се облей.

Храненето прецизирай - през ден не

Яж до вечерта.

 

Задачите са за това - да се изпълняват.

Мисълта да мисли трябва върху тях, 

волята да действа.

Радост и тъга еднакво - неизменно се

Меняват.

Неотменно - отредено щастие ще имаш.

Предвидено е то в природата.

Атрибут е то на битието.

 

Слава на Велес и на Лесничея.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??