11.11.2011 г., 21:15 ч.

Задушница 

  Поезия » Гражданска
771 0 1

 

От спомена как  камъчета по дървото
почукват  и в шепите ни има пръст,
без кръв е от преливане виното,
без плът е хлябът върху кръст.

С последната си капка на  сърцето,
с последната троха на паметта,
свещта на спомена в ръцете
разплакани жени държат.

С напевен глас мъжът във черно
реди и преповтаря имена,
като докосване, което постепенно
изтлява върху наш'те рамена.

 

 

 

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??