21.02.2009 г., 20:48 ч.

Задушница 

  Поезия » Друга
7092 4 29
 

 

Дали сънуват мъртвите?

Дали...

Когато  живите

над гробовете плачат,

дали от сълзите при тях вали?

Дали за тях свещите нещо значат?

 

Дали лицата ни си спомнят още?

И липсва ли им нещо от света,

който сега с молитва

иска прошка

за закъснелите си думи и дела...

 

... Дали баща ми там сънува мен?

(Защото в мойте сънища не идва...)

Усеща ли, от своето небе,

как  днес

ми липсва,

          липсва,

               липсва...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??