23.01.2008 г., 22:10 ч.

Загива ли Рим?... 

  Поезия » Друга
1253 0 21

Защото отсече от мен - станах хала.

Надраснах се с няколко мъдри глави.
Високата низост - любов на предател.
Когато го палят, загива ли Рим?!

"Умри, гладиаторе!" - ври колизеумът.
И жертвата вярва на същия Бог.
Богата съм толкова, колкото вземеш.
Крадецът се храни от чужда любов.

Поезия няма да скрия под вестник.
Не съм булевард в булеварден роман.


Не можеш Венеция в Рим да наместиш,
и в мътен канал да изглеждаш голям.

 

2006

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??