28.07.2010 г., 22:42 ч.

Загубих всичко 

  Поезия » Любовна
1292 0 1

Какво да правя, като светлината ме заслепяваше,

не виждах колко губя от всичко това.

Не спря и бавно ме унищожаваше,

бавно достигах до своя провал!

 

Бавно навлизах в непрогледния мрак,

не виждах как слънцето бавно угасваше.

Не виждах всички, които ми казваха,

че губя всичко истинско в себе си!

 

Какво да направя, като загубих мечтите си,

въртя се в един безкраен кръг.

Какво да направя, като се провалих изцяло,

по този глупав и безсмислен път!

 

Какво да правя, като не виждах истината,

лутах се по-нелепо и от слепец.

Бавно и сигурно загубвах всичко,

окичена със най-трънливия венец!

 

Слънцето не грееше, а аз не виждах,

беше тъмно, аз вървях...

Скитах се като слепец в гората,

на ръба на пропастта се озовах!

 

Какво да правя, като светлината ме заслепяваше,

светлината от нелепите мечти.

Миражът сърцето ми запленяваше,

миражът, които докрай ме унищожи!

© Антониа Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??