Разранете краката си в танц, Самодиви.
И кръвта да засити глада
на онази земя, покварена от сили,
невидяла любов, неродила трева.
Ще заплаче сърна над кръвта, Самодиви.
И змия ще ухапе страха.
Заклинител ще вае от обич стихии,
а нощта ще роди светлина.
© Валдемар Всички права запазени
Заклинание е.