11.04.2008 г., 13:47 ч.

Закъсняла среща 

  Поезия » Любовна
957 0 21

Жената...

Чатка с токчета-копитца..

Лукав ветрец с косите и флиртува...

Лицето:

- Маестро, четката! Светица!

Зениците:

- Стръвницата ловува...

 

Намигна светофарът зад гърба и...

Във отговор - подсвирна тротоарът...

Я! Уличното светна от дъха и!

Очи и се лепят, чеенета падат...

 

В "Кафето" полумрак и полу-въздух...

С букет от обич Той, на малка маса...

Полу-хлапак на средна полу-възраст

една Вселена с поглед и поднася...

 

Ръцете им, от Слънце по-горещи,

молитвено шептяха: "Още малко..."

Минутите, убийствено зловещи,

кънтяха:

- Забраненото е сладко...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??