7.07.2008 г., 6:14 ч.

Залез 

  Поезия » Пейзажна
864 0 24

Мигът се рони... Пръстите затварям.
Юмруци свивам. Гледам отстрани.
В размита тишина свещта догаря -
гротеска сред премръзнали стени.

Печално е... А колко силно искам,
разтърсваща задрямалия град,
да се опитам да прегърна риска
на доза лудост в свръхразумен свят.

Но... няма изход...
Даже няма вечност.
Зад мен затръшва вятърът врата.
... А някъде, зад хребети далечни,
покълва Залез,
влюбен във Нощта. 

 

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??