30.08.2007 г., 22:29 ч.

Залез без теб... 

  Поезия
591 0 1

Зелени треви хващат ръжда от златен залез,
и двамата обичахме този час на деня,
аз усещах, гледах, дишах тази прелест,
как слънцето залязвайки, разпалва пред
моите очи нова звезда...
Една вечер даже си помислих, че слънцето
залезе, защото на очите ти завидя...
Ти ме погледна и цъфнаха в мен всички
жадни за светлина цветя...
Защо си отиде, увяхва всичко в мен, ела!
Защо днес залезът донесе не възхита, а тъга...
Отворих си ръцете пред него, него - си помислих,
дори него, само не теб, мога аз да прегърна...
Дали сега ти си сама...
Не вярваш, но не искам да е така,
бъди с друг, не мисли за мен, не изпитвай, не изпитвай жажда, като мен,
не изпитвай никаква тъга....

© Любовник Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • мн е красиво...имай надежда...и дерзай!браво за хубавия стих!
Предложения
: ??:??