12.10.2011 г., 19:53 ч.

Залъци от слънчевата пита 

  Поезия » Философска
691 0 9

Душата ми за тебе още пита!

Тя дълго няма отговори – тихо е!

Отчупва залъци от слънчевата пита,

за да нахрани изгладнелите ми стихове!

 

Но слънцето е вече по-студено!

Намига ми, а станало е есенно!

И октомврийските лъчи проблясват в мене

с последни ярки пламъчета песенни!

 

Почакай, миг! Поспри, очарование!

Какво съм аз без теб – един поет,

загубил своите най-фини осезания!...

Душата моя пита все за теб!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??