20.11.2018 г., 10:25 ч.

Залъгалка 

  Поезия » Любовна
454 2 2

Хайде някъде да избягаме! 

Да оставим на мѝра тревогите! 

По-добре да сме другаде, скарани, 

но поне ще вървим в една посока... 

Друг е въздуха там - по гарите, 

и мирише на стари куфари. 

Нека стъкмим багажа, вярвай ми - 

честно, няма да ни е скучно! 

Стига вече будни кошмари! 

И на сън - романтично бреме. 

Той - живота ни ошамарил е. 

Да го яхнем, че няма време! 

Знам, ще кажеш - Не стигат за наема. 

Как достатъчно имаме за цигари? 

И за тази любов

нехаем, 

сякаш резервна ще ни завари?!.. 

Да, изпушихме си билетите, 

и изядохме две - три нощувки. 

Аз редя си 

куплетите, 

Ти очакваш 

целувки...

Не, не искам така да я караме! 

Та, нали не на уж се обичаме? 

Аз отивам сега до 

гарата. 

И побързай, моля! Обличай се!.. 

Да избягаме! Хайде! За малко! 

Със усмивка спри ги сълзите! 

Приеми, че с една залъгалка, 

ей така ще проходят мечтите ни...

 

Стихопат.

(Danny)

19.11.2018

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??