16.02.2013 г., 23:02 ч.

Зануляване 

  Поезия » Гражданска
996 0 10

Зануляване


 

Единно…

гражданското общество е фаза –

динамо на човешкият прогрес.

Без нулите…

веригата не става –

антагонизъм свързва я до днес.

 

„Съединението прави силата”…

но късото е

волтова дъга,

Изгарящи бушони по веригата

разделят полюсите –

стават два.

 

Тях, “Нулите”

тук искам да възпея

във ода с отрицателен заряд.

Електро-шоково да проумеят,

че нямат стойност

без електорат.

 

Ерозия руши далекопровода,

ленивци

изолаторно висят.

Параноично лъжейки народа,

те гледат трайно

да го заземят.

 

В калта с печат –

„Създадено от Бог“

херметизират ни

с константа нула –

поглъщайки в един велик народ

заряд,

амбиция,

култура…

 

Назрява гняв

в душите буреносни!

Прескачат мълнии

в не едно сърце.

Елате,

мегавати съдбоносност…

 

И нека да се хванем за ръце.


 

© Борис Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??