16.04.2011 г., 11:00 ч.

Запустелите къщи 

  Поезия
2077 0 11

Като грохнали тъжни старици

край обраслия в бурени път,

скрити зад подивели лозници,

запустелите къщи мълчат.

 

Закованите, прашни прозорци,

сякаш са ослепели очи.

Вместо стъпки човешки на двора,

буйна млада коприва цъфти.

 

Престарелите майки ги няма -

да поседнат на припек отвън.

Светлинка през нощта да запалят.

Синовете да чакат насън.

 

Две череши презряват. И смучат

сладък сок зажаднели оси.

Пред колибката празна на кучето

разкопчана каишка лежи.

 

                                                                   май 1993

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??