18.11.2013 г., 21:39 ч.

Защитник в играта 

  Поезия » Друга
379 0 1

Нощта е безкрайно дълга и тиха,

когато с нетърпение чакам зората,

мракът и тишината в очите се впиха.

Буден! И отдавна започнал играта.

 

Сънят ме забравил, не идва на помощ,

размисли, откъснати от истината горчива,

втори път минава проклетата полунощ,

но очите все още мигат – не заспиват.

 

Не се усеща топлината в сърцето,

която караше очите да искрят,

няма я онази светлина на лицето,

на която и тъмнината правеше път.

 

Остана тази изрязана фигура празна –

без думи, без чувства, студена,

мислиш ме за твоя сянка омразна,

в която не си твърдо убедена.

 

Защитник в играта, отникъде изпратен,

когото няма да смени никой друг!

Помни, този послеслов еднократен –

изчезвам от погледа ти, но съм тук...

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Имаш доста добри попадения/нищо, че си защитник /;
    емоционално е, искрено и въздействащо!
Предложения
: ??:??