16.06.2009 г., 21:52 ч.

Защо? 

  Поезия » Друга
595 0 3

Посвещавам това стихотворение на всички хора !

 

 

Стих по стих

редиш ти, човече,

ти, човече,

малко, мило, земно,

но нали трябва,

мило човече,

да станеш истински

- ч о в е к -

защо човече?

 

Ти мълчиш,

тъжиш,

сълзи се ронят

от твоето сърце.

 

Човече мило,

цветето расте - зеленей,

гъбите никнат

след нежен дъждец,

             а ти,

             човече?

И дъжд те валя,

и буря те завихряше,

и слънце те печеше,

като в пещ огнена,

земна и неземна,

а ти, човече?

 

Натъжен - умуваш,

отчаян, неспокоен стоиш,

защо,

човече?

 

22.01.1994г.

© Сириус Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??