11.03.2011 г., 18:32 ч.

Защо? 

  Поезия » Гражданска
654 0 10

 

 

Не знаеме къде сме,

не знаеме защо.

Живеем нечовешки,

затънали в блато.

 

Нечувано, без ропот

и никакъв протест,

ни шевствие, ни поход

за слава и за чест.

 

Все търсим си причини

в историята, значи -

че петстотин години

ярема робски влачим.

 

И казваме: „Съдба е

жестоката ни участ!”

А червеят дълбае

държавната каруца.

 

И водят ни в блатото

Андрешковите дири.

Защо така? – Защото

Европа мача свири!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??