Защо да плача,
щом блика в мене радостта?
Защо да пея,
щом живея в мъка и тъга?
Защо да искам
туй, що не заслужавам аз?
Защо да давам
топлина, щом сърцето ми е мраз?
Защо да любя
живота - бездомен сирак?
Защо да го мразя,
щом дава ми щастието пак?
Защо да пилея
младостта - неузряла вишна?
Защо да пазя
душата красива и пищна?
Защо да говоря,
когато нямам какво да кажа?
Защо да мълча,
щом думите тихо разяждат?
Тъй и сълзата
блести плахо в очите.
Тихо се моля,
Боже, освети ми ти дните!
© Десислава Боцева Всички права запазени