11.05.2022 г., 11:49 ч.

Защо си сляп, човеко? 

  Поезия » Пейзажна, Философска
305 0 5

През ситото на пролетното пладне,
се сипе прах от златен лъч – пресян
и позлатява мигом щом попадне
в на вятъра тъй милващата длан.

 

И облаче обшива с нишки бели
небето – като брюкселски ширит
и птици сипят скъпоценни трели,
в тревата низ от бисери е скрит.

 

И всяка твар и дребно буболече,
се радва, диша, пее и цъфти...
Защо си сляп, човеко? Недалече,
от тук в пръстта ще легнеш нявга ти...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??