8.06.2016 г., 22:40 ч.

Защо съм такъв 

  Поезия
673 0 6

 

Може би ви изглеждам измислен.

Ще ви кажа защо е така:

Дядо Господ когато е искал

да направи от глина света,

не могъл да работи по памет –

бил е стар и не помнел добре,

затова се сдобил с фотографии

и по тях ваял всеки човек.

На един сложил тежки мустаци,

а на друг турил нежна уста.

Всяка снимка подсказвала начина

безпогрешно, черта по черта.

Само моята снимка я нямало.

(И до днес не разбирам защо.)

Затова се опитал по памет

да ме прави всевишният Бог.

И направил, каквото направил,

попримигнал – и рекъл наум:

"Тебе аз откъде те познавам?".

... А останалото е... шум.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??