11.09.2008 г., 11:19 ч.

Защо ти е разкош недълговечен? 

  Поезия » Любовна
428 0 3
“А цветето, парфюм което дава,
с най-ценното за себе си остава.”
Шекспир – Сонет№5




То - цветето, парфюм което дава,
с най-ценното за себе си остава,
но също като литналото ято
ще потъмнее неговото злато,
парфюмът му, тъй нежен и омаен,
ще изветрее в миг недълготраен
и цялата ти радостна възхита
в едно със тихия ветрец отлита...
Но погледни в душата ми човечна,
за тебе скътала е обич вечна,
не се мени с менящите сезони,
ни вятър я като листата гони.
Защо ти е разкош недълговечен,
щом с мантия си във душата ми облечен?

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??