31.10.2017 г., 0:54 ч.

Защото си песен 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
485 3 7

Ноември ме гледа помръкнал и сух.
Жълтеят листата. Жалее земята.
Вирея във някакъв скъсан кожух.
И пея – тъгата пробива лицата.

Бетонът е мокър. Лъчите са лед.
А хората ходят по острия делник.
Дали ще успея да стигна до теб?
Цената, която платих във тунели,

ме кара да диря следите ти пак.
Защото сърцето отново те иска.
Съдбата не дава желания знак.
Дали е останала капчица смисъл?

Магията губя. Тунелът се сви.
Сърцето е чѝреп. А дланите – есен.
Душата е нула. Делена на три.
Човекът те търси. Защото си песен.


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??