15.10.2010 г., 22:06 ч.

Защото тротоарите са безпощадни 

  Поезия » Любовна
502 0 1

...

 

Защото тротоарите са безпощадни,

записват стъпките ни върху тях

и всичките ни викове площадни,

и всяка болка, порив или смях.

 

Защото спомените дебнат във засада,

готови да подложат крак

на бягството ни към жадувана наслада,

далеч от блудкавия мрак.

 

Защото всичко е вселенски просто –

безкрайност, взрив и тишина –

галактиките на душите ни упорстват –

нима е толкоз лесна съвършеността

 

или тук всичко е възможно –

дори любов, самата тя?...

Защото всичко е вселенски сложно –

космическа, безкрайна самота…

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Защото всичко е вселенски просто –

    безкрайност, взрив и тишина –"

    И е просто и сложно,дори невъзможно
    да обърнеш ръкава на живота наопъки...
    Самотата е космос,със реални въпроси
    с нереални възможности за едничкия отговор...

    Добре пишеш.Оригинално и самобитно.Продължавай!
Предложения
: ??:??