3.04.2008 г., 7:33 ч.

Заслон за закон 

  Поезия » Друга
481 0 3
Събраха се животните в гората
да вземат мерки - да спасят тревата.
Наредба за по-низшите растения
решиха да приемат, по стечение…
„Не наредба!"  – каза стар бизон.
„Ще трябва да приемеме закон!”
Една муха сърдита забръмча:
„За Кон, не ще получи мойто - ДА!
Защо за него толкоз уважение?
Това не е ли наше унижение?
Предлагам да гласуваме За Слон!
Равен нам да бъде всеки Кон…”
Замислиха се всички във гората
за думите, бръмчани от мухата.
Решиха и приеха те заслон
за всички от гората и… за Кон!
……………………………….
До днес дори приемат ли закон,
той вечно е под някакъв заслон…




© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубав стих Вальо.
    Поздрав
  • ,,Предлагам да гласуваме За Слон!''
    Разбира се. Та той носи щастие
    Усмихна ме, Вальо!
    Поздрави!
  • Поздравления за страхотната идея и за перфектното изпълнение! Благодаря ти, Вальо, за поредния Урок!
Предложения
: ??:??