9.01.2013 г., 11:46 ч.

Заспало общество 2 

  Поезия » Гражданска
327 0 0

Народе, защо делът ти е толкоз черен?
Не можеш ли да намериш пътя верен?

Какво трябва да стане, за да се събудиш?
Защо от властта не ги пропъдиш?

Виж, че бурени има в твоята нива.

Виж, че има вече реална алтернатива,

за да живееш достойно и щастливо.

А ти, вместо това, държиш се боязливо.

Нищо не те застрашава, освен сънят твой.

О, народе беден, мой!

Не разбра ли, че онези те ограбват

и дюните даже вече заграбват?

Защо, питаш, си толкоз зле.

Защото кукловодите са едни - те!

Те не се менят, само актьорите са други.

А зад тях крият се опасни бандюги.

Те, а не онези в парламента, са врагът.

А ти... бори се или прав ти път!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??