1.04.2007 г., 16:57 ч.  

Заспи 

  Поезия
791 0 5

Като търкулната монета

отмина делничния ден

и мрак постави силуета

на твоето присъствие до мен.

Запалиха отново полюлея

сто булевардни светлини.

Нави си жиците тролея,

и отжужа… Заспи!

В небето бялата дъга

изви гръбнака Млечен,

а уморената тъга

усмивките съблече.

И нека удрят клоните отвън

по моите прозорци нощни,

когато в безпричинен сън

сънувам те все още.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??