19.03.2009 г., 15:55 ч.  

Заспива пролетният ден 

  Поезия » Любовна, Строги форми
1434 2 15

 

 

 Заспива пролетният ден

 в просторите на вечер хладна,

 прегръдката ѝ безпощадна

 сковава всичко в мрак студен.

 

 Така и ти скова у мен

 надеждата за обич вечна,

 безчувствена си и  далечна –

 прегръщам те – и съм смразен.

 

 Денят заспива уморен,

 обгърнат в хлад от залез късен,

 но утре светло ще възкръсне...

 

 Как искам тъй да бъде с мен:

 на утрото в зората хладна 

 да си за обичта ми жадна.

 

© Красимир Тенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??