10.08.2018 г., 9:10 ч.

Завещаха ни свобода 

  Поезия » Акростихове
527 3 5

Завещаха ни свобода, 

адски трудно откупена. 

Всяка педя земя

е кръвнина подарена. 

Ще ги събудят чуждите стъпки, 

а те с усмивка заспаха, 

хранейки змии и птици, 

а някои дори не бяха още живяли. 

Нелюбили, небръснати

и неоплакани от близки. 

 

Сърце юнашко

в хоризонта наедрява. 

Огромен облак

бавно приближава, 

от изток и от запад

да ни защитава, 

а над всичко да е пак България! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??