22.11.2012 г., 11:36 ч.

Завещание 

  Поезия
404 0 0

на моите потомци

 

Вземи от мойта звучна тишина!

Нека тя събуди в тебе екота на древни времена

и две видения вълшебни ще нахлуят в твоята душа

с песен звучна и далечна - на Елти и Мирка песента.

 

Вземи от мойта звучна тишина, за да можеш в нощи лунни

да се върнеш там, където детски смях ще те повика,

и ще видиш пак селцето, във което сме родени.

 

Потопи се във морето житно, весело-зелено, дето топли ветрове

играят с класовете едри, не зазрели.

 

Прибягай после до реката и поседни под върбалака,

там с притворени очи послушай тихите слова,

които стар рибар реди.

Виж, той пак е в спомени унесен

и върви все още през годините...

През смях и радост и печал се взира с любопитство да отгатне

докога и докъде ще стигне неговият път през времето.

 

 

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??