Завистта почерни твоята душа
и злобата я завладя, но ти не
осъзна, че дяволът се зарадва
на това.
И планове започна да крои
да почерни всички твои дни.
Помага ти във всичките дела,
но ще платиш огромна цена.
Алчността те заслепи и се
възгордя ти, погрешно разбра
силата на властта и неусетно
те водеше тя към пропастта.
Ангелът хранител твой следеше
с огромна болка пътя нов,
който ти избра и мъка обхвана
неговата божествена душа.
Щастлив беше само Сатана,
защото той отдавна чакаше това.
Вплете се в неговите мрежи ти
и не подозираше дори каква цена
твоята душа ще плати.
© Йорданка Серафимова Всички права запазени