17.03.2020 г., 7:09 ч.

Завиване на гайките 

  Поезия » Гражданска
596 0 0

Пълзи финансовият крах,

а зад него маршируват черни ризи.

Зад маската на вируса крещят -

Олигарси, политици и слуги.

 

И нека в този стар, шаблонен „трак“,

добавим и „корона“ страшна за украса,

обединени, „солидарно“, в един глас -

да запеем по свирката на новото Гестапо.

 

Страшно е! Но не от чума се боя.

Или поне не от бубонната такава.

А кафявата и версия навред върви

и де що глупост види - всичко заразява.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??