20.12.2008 г., 10:05 ч.

Завръщане 

  Поезия
388 0 4

                 ЗАВРЪЩАНЕ

 

 

Ще се върна в старата ни махала -

ще потърся къщата на баба.

Прахът ще чувствам с боси ходила -

ще усетя и вкуса на хляба.

 

 

Отдавна къщата е разпиляна.

Пътеката - обрасла във трева.

Душата ми - застинала, пияна

На миналото търси тя зова.

 

 

Немея над изворното огледало -

Оглеждам се. Белят моите коси.

Отдавна лицето ми е остаряло -

На моя внук от тук.

                          Какво ще донеса?

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??