22.07.2020 г., 21:50 ч.

Завръщане 

  Поезия » Друга
410 1 4

Приближи се до мен, докосни
на душата крилата зелени.
Прибери се в дома, целуни
на децата лицата засмени.

Обещай да останем докрай,
да живеем живота, любима,
и да греем с лъчите през май,
да се смеем в тъговна година.

Опознай ме, когато мълча...
Аз крещя в тишината и плача.
Разгадай, че съм буйна река
и красивите длани на здрача.

Обуздай всяка буря с любов...
Той, всемирът, на нея крепи се.
Ще обичам – пречистен и нов,
и в нощта ще ти пея: „Върни се“...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??