30.06.2021 г., 18:29 ч.

Кажи ми "Здравей" 

  Поезия » Друга
363 0 4

Кажи ми "Здравей!". Хей, кажи ми "Здравей"!

Без малко през мен, като вятър, ще минеш.

Не ме ли позна? Важен си вече!?

Брей! Брей! Кажи ми " Здравей", бе човече!

Глава си навирил, костюм си облякъл...

Забрави изглежда( не е тъй далече),

когато на двора, на село си áкал. 

Забрави конете, забрави обора.

Загърби рода си от трудови хора.

Не! Не искам! Недей да ми казваш "Здравей".

Ще направя крачка встрани. Не! Крачище. 

Премини! Отивай перчема си вей, при твоите петли на твойто бунище.

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??