14.07.2024 г., 17:50 ч.

Здравей и Сбогом, Сбогом и Здравей... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
185 4 5

Здравей и Сбогом, Сбогом и Здравей!

Изгряваш и залязваш, пак се връщаш.

От ясен зов до мрака на Орфей

акорди в низ и в пик са с тон побъркващ.

 

Даряваш ме, а после ми отмъкваш

със тъжен поглед тихо радостта.

Китарата си пръсвам с гняв разтърстващ

и все възражда ми я любовта.

 

В красивото и в пошлото, в света,

с очакване желая да те видя.

Надеждата и болката с мечта

преглъщат белезите от обида.

 

Пропаданията в съня са бездни

за теб, които ваят чувства звездни.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??